top of page

Terapi

Igennem terapi befries klienten fra symptomet. Derfor bruges en metode, som baserer sig på dialog og ikke hverken på samtale eller klienters frit associerede monologer. Der er ikke noget mystisk ved terapi, men det er krævende og du vil uden tvivl blive udfordret. Som klient bliver du fra begyndelsen introduceret til de ti trin, som udgør terapien. Det vil hjælpe dig til at føle dig tilstrækkelig tryg til, at du tør at åbne dig og med tiden se din indre verden. Dit kendskab til Sisifosmetoden og forløbet af terapien vil således sikre, at du som klient har det bedste udgangspunkt for at kunne engagere dig i den terapeutiske proces og på den måde få det største udbytte. Der er 10 fundamentale trin i terapien, som placeres i 4 forskellige strategiske kategorier. Processen er ikke kun igennem dialog, men også kost-terapi, gå-terapi, og musik-terapi.

Strategi

 1. Begyndende opløftning

 2. Åbning

 3. Katarsis (oprydning)

 4. Opvågning

Taktik

 1. Terapeuten viser principper for klienten.

 2. Terapeuten viser klientens positive sider og svarer ikke på klientens angst og fobier.

 3. Terapeuten stiller ledende, provokerende spørgsmål, for at motivere klienten til at finde sin indre kriger.

 4. Terapeuten hjælper klienten med at udtrykke sin tanker og følelser rigtigt.

 5. Terapeuten støtter klientens ego med positive følelser og tanker.

 6. Klienten accepterer ubalancen mellem sin reaktion og sin reelle situation og befries fra skyldfølelse.

 7. Klienten forstår årsagen til sit problem og beskylder de ansvarlige (forældrene eller samfundet).

 8. Klienten finder balance i sit ego.

 9. Instinkter og følelser begynder at tage form og følger klientens egne tanker.

 10. Livsharmoni med klientens nye ego, og klienten ser realiteten (kosmos) for første gang.

Kost-terapi

Du bliver hvad du spiser. Når du forandrer din krop, forandrer du også din psyke. Ikke kun spiseforstyrrelser, men alle former for afhængighed misbruger deres krop. Samfundet presser og stresser mennesker fra alle sider, og resultatet er at der hverken er tid til at spise og sove. Derfor spiser de hurtigt og sanseløst (fastfood). Vi bruger den samme makrobiotiske kost, som benyttes af munkene i de hellige bjerge omkring Thessaloniki, og som stammer helt tilbage fra det gamle Grækenland. Amerikanerne opdagede i 2004 at munkene lever længere og sundere end mennesker i resten af verden og ikke rammes af kræft og hjerteanfald.

Gå-terapi

Efter én kilometer begynder mennesket at lægge mærke til sine omgivelser og mærke sanserne i kroppen. Her mener vi ikke kun i naturen – også i byen. Når man går i stedet for at cykle eller tage bilen, bliver følelser i kroppen vækket af små detaljer på bygninger og gader. Hvis du f.eks. tager metroen fra DR-Byen til Amager Fælled, passerer hestene og køerne passivt forbi på markerne, som om det er en fjern film. Men når du går mærker du, at du er en del af naturen, og det forandrer din psyke.

Musik-terapi

Gennem 10 år studerede en gruppe amerikanske forskere musikkens indflydelse på mennesker og konkluderede i 1980, hvordan vi påvirkes af forskellige former for musik. F.eks. bliver alle mennesker – uanset alder, køn, symptom osv. – berørt at et bestemt musikstykke af Mozart.

Terapien finder sted ved Sisifos Center for Psykoterapi der ligger på Strøget.

Online terapiforløb er også en mulighed.

Terapi: About
9E6A3112-00D1-4213-99DE-46E2AE9E4CF6.jpe
Terapi: Billede
bottom of page